ANIMÁCIÓ CÍME VAGY TANANYAG CÍME  
X
SIKERESEN MEGOLDOTTA A FELADATOT!

A KIÉRTÉKELÉS ABLAK bezárást követően ellenőrizhető a feladatban adott megoldás(ok).

Az ÚJRA gombbal a Feladat ismételten megoldható!

Amennyiben úgy gondolja térjen vissza a TANANYAGHOZ, annak további elsajátításához.

MOST NEM SIKERÜLT HELYESEN MEGOLDANI A FELADATOT!

A KIÉRTÉKELÉS ABLAK bezárást követően ellenőrizhető a feladatban adott megoldás(ok).

Az ÚJRA gombbal a Feladatot ismételten megoldható!

X
SÚGÓ

Legördülő listák segítségével határozza meg a kép adott részeit!


A feladat megoldását követően a KIÉRTÉKELÉS gombbal visszajelzést kap a feladat megoldásának sikerességéről és áttekintheti a feladatot.
A feladat végén amennyiben szükségesnek érzi az ÚJRA gombbal megismételheti a feladatsor megoldását.

Feladat kódja (kérjük ezt megadni hivatkozásként) 010_DDM_PI

Technikai megvalósítás
A mai kornak megfelelő html5 alapok készült feladatok, melyek responsive megjelenésűek, mely technikai paraméterek biztosítják a platform független megjelenést. Ezt megtekinthető mobilon, tableten vagy pc-n a böngészőablak átméretezésével is.

Felhasználás
A feladat egy kép adott részeit lehet meghatározni legördülő listák segítségével. A olyan kép amelynek fontos egy, vagy több fontos elem jelenik mega tananyag szerint avagy folyamatábrák adott részeit. A legördülő listák használata a platform függetlenség magtartása miatt került kialakítására.

Feltételek
A feladatban megadható korlátlan számú elem. Érdemes figyelembe venni, hogy a platform független megjelenéshez a látható 320x320px az optimális. Így érdemes-e feladatban gondolkodni.
A feladat a jobb oldalon lévő szöveges elemek esetén lehetőséget biztosít egy szó vagy hosszabb szövegrészlet megjelenítésére. A boksz a leghosszabb szöveges elem magasságától egyforma magasságban jelennek meg. A szöveges elemek normál megjelenésben jobb oldalon jelennek meg, 930px alatt már a kép alatt.

Kiértékelés
A kiértékelés gomb csak abban az esetben jelenik meg, ha az összes legördülő listában kijelölésre kerültek az elemek.
Kiértékelés gombra kattintva megjelenik egy szöveges visszajelzés, mely a helyességről ad visszajelzést. Ennek bezárásakor láthatóvá válik a jó válasz. Azaz eltalált válasz esetén zöld színű csíkkal adunk visszajelzést, rossz válasz esetén piros színű csík jelenik meg a képnél.