ANIMÁCIÓ CÍME VAGY TANANYAG CÍME  
X
SIKERESEN MEGOLDOTTA A FELADATOT!

A KIÉRTÉKELÉS ABLAK bezárást követően ellenőrizhető a feladatban adott megoldás(ok).

Az ÚJRA gombbal a Feladat ismételten megoldható!

Amennyiben úgy gondolja térjen vissza a TANANYAGHOZ, annak további elsajátításához.

MOST NEM SIKERÜLT HELYESEN MEGOLDANI A FELADATOT!

A KIÉRTÉKELÉS ABLAK bezárást követően ellenőrizhető a feladatban adott megoldás(ok).

Az ÚJRA gombbal a Feladatot ismételten megoldható!

X
SÚGÓ

A megadott állítás vagy kérdésre adja meg a helyes válaszlehetőség(ek)et!


A feladat megoldását követően a KIÉRTÉKELÉS gombbal visszajelzést kap a feladat megoldásának sikerességéről és áttekintheti a feladatot.
A feladat végén amennyiben szükségesnek érzi az ÚJRA gombbal megismételheti a feladatsor megoldását.

Feladat kódja (kérjük ezt megadni hivatkozásként) 003_SCP

Technikai megvalósítás
A mai kornak megfelelő html5 alapok készült feladatok, melyek responsive megjelenésűek, mely technikai paraméterek biztosítják a platform független megjelenést. Ezt megtekinthető mobilon, tableten vagy pc-n a böngészőablak átméretezésével is.

Felhasználás
Egyválasztós feladat ahol a hagyományos chechbox-os forma újra lett gondolva, mely egy kérdésre vagy állításra ad esetlegesen több választási lehetőséget mátrixos elrendezésben, melyből egy válasz adja a jó megoldást. Ebben az esetben kiegészül a feladat egy képpel, mely támpontot adhat a felhasználónak.
A vizuális elemmel egy a már a tananyagban szereplő képet hívhatunk segítségül, vagy ettől eltérően más kép is megjelenhet. Ettől eltérően rákérdezhetünk a feladatban arra is, hogy mi látható a képen.

Feltételek
A választási lehetőségek automatikusan keverednek. Feladat megadásakor a válaszok felsorolásakor elegendő a jó és rossz választ megkülönböztetni.
A válaszok esetében a feladat automatikusan a leghosszabb szöveges elemet megkeresi és ennek alapján határozza meg az összes választási lehetőséget. Szöveghosszúság nincs korlátok közé szorítva, de érdemes olyan hosszúságban megjeleníteni, mely feldolgozható a felhasználó számára. Például 1 szótól maximum 3 sorosig.
A jobb oldali sorok száma korlátlan (természetesen normál keretek között). A legoptimálisabb az 5 db választási lehetőség a megfelelő megjelenés miatt.

Elem kijelölés
A válasz kijelölésekor kattintással a boxra annak elején 10px szélességben elszíneződik a boksz. Kiértékelés esetén ezen más színű területen jelenik meg, hogy mely válasz

Kiértékelés
Kiértékelés gombra kattintva megjelenik egy szöveges visszajelzés, mely a helyességről ad visszajelzést. Ennek bezárásakor láthatóvá válik a jó válasz. Azaz eltalált válasz esetén zöld színű csíkkal adunk visszajelzést, rossz válasz esetén piros színű csík jelzi a választott elemünket, illetve narancs színnel megmutatja a jó választ.